Acronis rozšiřuje nabídku zabezpečení nad rámec EDR o nové řešení Extended Detection and Response (XDR)

Acronis představuje Acronis XDR, nejnovější přírůstek do portfolia řešení kybernetické bezpečnosti. Řešení Acronis XDR, které se snadno nasazuje, spravuje a udržuje, rozšiřuje současnou nabídku řešení pro ochranu koncových bodů (EDR) a přináší kompletní nativně integrované, vysoce efektivní kybernetické zabezpečení s ochranou dat, správou koncových bodů a automatizovanou obnovou speciálně vytvořené pro poskytovatele řízených služeb (MSP).

Kybernetické útoky jsou stále sofistikovanější díky nasazování umělé inteligence a rozšiřování útočných vektorů, což zvyšuje zranitelnost organizací vůči únikům dat a malwaru. K ochraně svých zákazníků mají MSP nabízející služby kybernetické bezpečnosti běžně na výběr složité nástroje s nedostatečnou či neúplnou ochranou, jejichž nasazení a údržba jsou nákladné a časově náročné. Acronis XDR, které poskytuje kompletní ochranu bez vysokých nákladů a přílišné komplexnosti, je přímou reakcí na tyto výzvy.

Mezi hlavní funkce a přínosy Acronis XDR patří:

· Nativní integrace v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany dat a správy koncových bodů. Produkt je navržen tak, aby chránil zranitelné plochy útoku, což umožňuje spolehlivou kontinuitu podnikání.

· Vysoká efektivita s možností snadného spuštění, správy, škálování a poskytování bezpečnostních služeb. Zahrnuje také analýzu incidentů založenou na umělé inteligenci a reakci na jedno kliknutí pro rychlé vyšetření a reakci.

· Vytvořeno pro MSP včetně jednotného agenta a konzole pro všechny služby a přizpůsobitelné platformy pro integraci dalších nástrojů do unifikované technologické platformy.

„Je nezbytné, aby MSP poskytovali spolehlivou kybernetickou bezpečnost zákazníkům s různorodými IT prostředími a omezenými rozpočty,“ řekl Gajdar Magdanurov, prezident společnosti Acronis. „Řešení Acronis XDR umožňuje MSP poskytovatelům nabízet špičkové zabezpečení bez komplexnosti a vysoké režie tradičních neintegrovaných nástrojů. Toho bylo dosaženo několika způsoby, včetně funkcí podporovaných AI v rámci řešení Acronis, které pomáhají MSP poskytovat maximální úroveň kybernetické bezpečnosti bez potřeby vysoce odborných znalostí.“

Začátkem tohoto roku společnost uvedla na trh Acronis MDR s podporou technologie Novacoast, jednoduchou, efektivní a pokročilou službu ochrany koncových bodů pro MSP s nativní integrací ochrany dat, která zajišťuje vysokou odolnost organizace. Acronis MDR je nabídka služby využívaná s řešením Acronis EDR zaměřeným na platformu ochrany koncových bodů (EPP), které poskytuje pasivní ochranu koncových bodů. Rozšíření o Acronis MDR posiluje možnosti MSP v oblasti zabezpečení bez potřeby velkých bezpečnostních zdrojů nebo dodatečných investic.

Uvedení Acronis MDR a XDR navazuje na řadu bezpečnostních řešení společnosti Acronis postavených na nabídce řešení EDR uvedeného na trh v květnu 2023. Tato řešení využívají inovace založené na umělé inteligenci a nativní integraci, které snižují složitost a poskytují kompletní zabezpečení tím nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem. Díky komplexnímu bezpečnostnímu portfoliu od Acronis mohou nyní MSP nabízet svým zákazníkům ucelenou kybernetickou bezpečnost a škálovat provoz tak, aby mohli rozvíjet své podnikání.

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS