Acronis představuje novou verzi Acronis True Image na českém trhu

Acronis představuje na českém a slovenském trhu novou verzi Acronis True Image, integrované řešení zálohování, obnovy a kybernetické bezpečnosti pro osobní použití. Vedle návratu k původnímu názvu přináší nová verze další vylepšení v oblasti ochrany dat a antimalwarové ochrany a možnosti pořízení produktu.

K hlavní novinkám se řadí:

Rychlejší cloudové zálohování – nová technologie umožňuje využití multi-streamingu ke zvýšení rychlosti inkrementálního zálohování v cloudu, a to v průměru o 15 %
Spolehlivější ochrana proti malwaru – vylepšení anti-malwarové ochrany nabízející detekci dříve nezjištěných hrozeb
Perpetuální licence – vedle licence předplatného si mohou zákazníci také pořídit trvalou licenci platnou po celou dobu života PC či Macu.

 

V nejnovější aktualizaci byly dále vylepšeny bezpečnostní funkce produktu v oblasti ochrany v reálném čase, obrany před nedovolenou těžbou kryptoměn, hodnocení zranitelností a antivirové skenování – vše s podporou špičkových bezpečnostních technologií společnosti Acronis.

„V loňském roce došlo k 75% nárůstu útoků s využitím umělé inteligence. Hackeři využívají AI a veřejné cloudy k personalizaci a automatizaci útoků, což jim umožňuje mnohem snáze a levněji napadat a poškozovat sofistikovanějšími způsoby, a to i domácí uživatele a malé firmy,“ řekl Aleš Hok, obchodní ředitel ZEBRA SYSTEMS, distributora řešení Acronis.

„Nový Acronis True Image kombinuje spolehlivé zálohování a zabezpečení na bázi umělé inteligence a kompletně chrání domácnosti a domácí kanceláře pomocí jednotného a uživatelsky přívětivého nástroje. Integrace obou funkcí zajišťuje, že v kybernetické ochraně nejsou žádné mezery.“

Acronis True Image je uznávané řešení určené speciálně pro domácí a kancelářské uživatele, kterému důvěřuje více než 5,5 milionu uživatelů po celém světě v rámci ochrany svých nejcitlivějších dat. Každý měsíc blokuje Acronis útoky malwaru, kterým čelí více než 20 % uživatelů s aktivním předplatným. Jen v první polovině roku 2024 zastavil Acronis True Image zhruba 12 tisíc ransomwarových útoků. Je k dispozici pro operační systémy Windows i macOS a zákazníci mohou v rámci jednoho předplatného chránit až pět počítačů a navíc neomezený počet mobilních zařízení a tabletů. K již tradičně oblíbeným funkcím řešení Acronis True Image patří klonování disků a vzdálená správa.

Roční předplatné Acronis True Image začínající na 1 321 Kč lze zakoupit online či prostřednictvím vybraných resellerů. Perpetuální licenci lze pořídit u vybraných resellerů od 2 115 Kč.

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS